Violoncellissimo

SERIE DE CONCERTE SUSȚINUTE DE ANSAMBLUL VIOLOCELLISSIMO LA EXPO – DUBAI 2020

Pe 21 şi 23 decembrie, Violoncellissimo va cânta la Expo 2020 Dubai
Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu va încheia spectaculosul an 2021 cu două concerte extraordinare susţinute la Expo 2020 Dubai, mai precis la Jubilee Stage pe 21 decembrie, de la ora 19:00 şi respectiv Dubai Millennium Amphitheatre pe 23 decembrie, de la ora 23:00.
  
Concertele Violoncellissimo vor fi adaptate în mod special perioadei sărbătorilor, programul De la Barock la Rock al ansamblului cuprinzând de această dată şi spectaculoase adaptări de colinde şi cântece de Crăciun, sub genericul Christmas Concert.
 
Pe data de 22 decembrie, la Pavilionul României vor avea loc microrecitaluri susţinute de : Ansamblul PlaCello (Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian), Iulian Ochescu – pian și Constantin Borodin – violoncel, Radu Sinaci – violoncel și Iulian Ochescu – pian şi Bogdan, Postolache și Constantin Borodin – Duo Cello.
 
Anul acesta Violoncellissimo a parcurs un spectaculos traseu naţional şi internaţional, ajungând din săli prestigioase precum Sala UNESCO de la Paris în spaţii neconvenţionale în aer liber precum Parcul Coloanei Fără Sfârşit din Târgu Jiu, propunând de fiecare dată o incursiune sonoră surprinzătoare în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan.
 
În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susţină concerte în diferite formule şi în diferite locuri. Iar aceste invitaţii au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât şi, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinația dintre profesionalism, prietenie, dialog între generații și multă veselie.
 
Publicul a avut ocazia de a aplauda pe unii dintre cei mai buni violonceliști din România, dar şi rezultatele extraordinare la care duce excelenta relație dintre Maestru și Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul şi profesorul celorlalți membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formație, care poate avea un număr variabil de instrumentiști, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în țară și peste hotare. 
 
Şi în 2021, ca şi în anii ce au trecut, violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia “extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară cu apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Beijing, Washington, Paris şi nu numai, ajungând la sfârşitul acestui an la Expoziţia Mondială din Dubai.
 
Organizator : Ministerul Afacerilor Externe
Partener : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”
Parteneri culturali : Fundaţia Prietenii muzicii Serafim Antropov, Pro Contemporania, The Culture Club
Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Liternet, Agenţia de carte, Q Magazine.