Violoncellissimo

Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023 revine în această toamnă

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 19:00, unii dintre cei mai buni tineri violonceliști din țară, conduşi de violoncelistul Marin Cazacu, vor concerta la Ateneul din Focșani (concert care face parte din Festivalul Classic for teens ), cu un program clasic- jazz – rock. Intrarea este liberă.

De la Ateneul din Focșani, Ansamblul Violoncellissimo va deschide seria de octombrie a  Turneului Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a,  pe scena Ateneului Român din București pe 7 octombrie, de la ora 19:00.

Biletele sunt disponibile site-ul www.fge.org.ro – secțiunea Calendar. Biletele se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de marți până vineri, între orele 9:00-16:00.

După concertul de la București, Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, va ajunge la Iași (13 octombrie), Timișoara (19 octombrie), Arad (20 octombrie), Deva (21 octombrie), Cluj (22 octombrie), Ploiești (26 octombrie), dar și peste hotare. Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Festivalul Classic for Teens aduce arta și muzica clasică mai aproape de publicul tânăr, mai aproape de cei care au mai mare nevoie de ea. Aflat la intersecția zonei culturale cu zonele educaţională și socială, festivalul, anul acesta la a IV-a ediție, urmărește educarea publicului tânăr pentru consumul cultural, dezvoltarea abilităţilor creative ale acestuia, dar și dezvoltarea educației artistice specializate.

Spot video Turneu Clasic la puterea a treia Violoncellissimo

https://youtu.be/vFr1GJ3Fx8U

 

ITINERAR

6 august, ora 20 – Sibiu – Piaţa Mare

18 august, ora 19:00 – Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica – avanpremieră, în Festivalului “Enescu şi muzica lumii”

20 septembrie, ora 19:00 – Focşani, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani

7 octombrie, ora 19:00 – București, Ateneul Român

13 octombrie, ora 19:00 – Iaşi, Ateneu

bilete pentru Iasi:  click aici

19 octombrie, ora 19:00 – Timişoara, Sala Capitol

20 octombrie, ora 19:00 – Arad, Palatul Culturii

21 octombrie, ora 19:00 – Deva, Sala Pro Arte

22 octombrie, ora 19:00 – Cluj Napoca, Auditorium Maximum, în Festivalul „Toamna Muzicală Clujeană”

26 octombrie ora 19.00 – Ploieşti, Sala Filarmonicii, în Festivalul de jazz

28 noiembrie – Madrid

 

Partener oficial: BRD Groupe Société Générale

Cu sprijinul: JTI

Producător: Pro Contemporania

Coproducatori: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Sponsor: Alliance Healthcare

Partener : The Culture Club

Parteneri culturali: Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Primăria Sinaia, Consiliul judeţean Vrancea, Asociaţia culturală Pro Patria Vox, Primăria Municipiului Focşani, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica din Timișoara, Ateneul Național din Iași, Sala cu Orgă din Chişinău, Filarmonica de Stat din Cluj Napoca, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Filarmonica din Arad, Filarmonica din Cluj-Napoca, Filarmonica din Ploieşti, Fundația Prietenii muzicii – Serafim Antropov.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Ziarul Metropolis, RFI, Cronicari digitali, www.demilioane.ro