Violoncellissimo

Festivalul Concursului George Georgescu din Tulcea

Festivalul Concursului George Georgescu din Tulcea

Unul dintre cele mai de succes ansambluri camerale româneşti din ultimii 20 de ani, Violoncellissimo, va marca, la Tulcea, împlinirea a 130 de ani de la naşterea dirijorului George Georgescu în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Concursului internaţional de interpretare care poartă numele personalităţii tulcene.
„Este un ansamblu de top în care Marin Cazacu, unul dintre cei mai extraordinari organizatori din România în domeniul cultural, a reuşit şi a dat şansă unor tineri absolvenţi de Conservator care nu-şi găseau de lucru. Sunt recunoscuţi nu doar în România, ci la nivel internaţional, sunt integraţi în Orchestra Europeană de Tineret şi au ajuns la concerte considerate evenimente internaţionale”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Ioana Georgescu, fiica dirijorului.
Concertul ansamblului Violoncellissimo va avea loc vineri, 19 mai, în cea de-a doua zi a Concursului internaţional ‘George Georgescu’, va fi înregistrat şi va fi transmis pe panourile video din oraş în Noaptea Muzeelor, pe data de 20 mai.

RomaniaEnglish