Noutăţi

articole
19 mai 2017

Festivalul Concursului George Georgescu din Tulcea

||
0 Comment
|

Unul dintre cele mai de succes ansambluri camerale româneşti din ultimii 20 de ani, Violoncellissimo, va marca, la Tulcea, împlinirea a 130 de ani de la naşterea dirijorului George Georgescu în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Concursului internaţional de interpretare care poartă numele personalităţii tulcene.
„Este un ansamblu de top în care Marin Cazacu, unul dintre cei mai extraordinari organizatori din România în domeniul cultural, a reuşit şi a dat şansă unor tineri absolvenţi de Conservator care nu-şi găseau de lucru. Sunt recunoscuţi nu doar în România, ci la nivel internaţional, sunt integraţi în Orchestra Europeană de Tineret şi au ajuns la concerte considerate evenimente internaţionale”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Ioana Georgescu, fiica dirijorului.
Concertul ansamblului Violoncellissimo va avea loc vineri, 19 mai, în cea de-a doua zi a Concursului internaţional ‘George Georgescu’, va fi înregistrat şi va fi transmis pe panourile video din oraş în Noaptea Muzeelor, pe data de 20 mai.

|
RomaniaEnglish