Violoncellissimo

„Violoncellissimo” a concertat la Festivalul Baroc din Timişoara

„Violoncellissimo” a concertat la Festivalul Baroc din Timişoara

Ultima zi a Festivalului Baroc Timișoara a fost marcată de o prezență impresionantă, și posibil unică, din spațiul cultural românesc – Ansamblul Violoncellissimo. Evenimentul muzical susținut de ei, numit „De la Baroc la Contemporant”, a avut loc în data de 19 octombrie, 2014, de la ora 19.00, La Filarmonica Banatul din Timișoara, Sala Capitol.

Ansamblul Violoncellissimo, unul dintre cele mai de succes ansambluri camerale românesti din ultimii 15 ani, a apărut la iniţiativa violoncelistului  Marin Cazacu . Alături de actuali si fosti studenti ai UNMB, artistul a deschis un drum nou în promovarea muzicii şi al tinerelor talente .

Participarea la Festivalul Internaţional ”George Enescu” din 2001 și 2013 au fost considerate evenimente inedite ce s-au bucurat de un imens succes. Concertul “Violoncellissimo” din data de 4 mai 2008 de la Ateneul Român, când pe scenă au aparut 60 de violoncelişti, si cel din 26 mai 2013  cu cei 100 de violoncelisti au fost considerate concerte de cartea recordurilor .

Astfel, adjectivele “extraordinar”, “senzational”, “unic”, ”seara de neuitat”, care au apărut în presă, au făcut înconjurul lumii muzicale românesti.

Recitalurile din Brasov, Cluj, Iaşi, Sinaia, Sibiu, Timişoara, Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti – la Ateneul Român, înregistrate de Radio şi Televiziune, sunt mărturii sonore de excepţie ce se vor păstra mult timp în memoria ascultătorilor.

Repertoriul ansamblului, alcătuit din piese originale şi transcripţii – muzică ușoară, populară, pop, clasică, contemporană și  de divertisment – reflectă posibilitaţile tehnice şi expresive ale unuia dintre cele mai îndrăgite instrumente muzicale – violoncelul, şi diversitatea stilistică prin care acesta se poate exprima.

Soliști: Marin Cazacu, Alexandra Guțu, Ella Bokor, Mircea Marian și Ștefan Cazacu;

Componența Ansamblului „Violoncellissimo”: Marin Cazacu, Alexandra Guțu, Ștefan Cazacu, Ella Bokor, Mircea Marian, Radu Sinaci, Octavian Lup, Darius Tereu, Ioana Stanciuc, Radu Croitoru, Horațiu Ludusan, Adrian Precup, Constantin Borodin, Alexandru Totan, Octavian Maxim Constantin – contrabas, Alexandru Stroe – percuție.

În program:

Jean Baptiste Barriere – Sonata a deux (Soliști: Ella Bokor si Mircea Marian);

Tomaso Albinoni – Adagio;

Johann Schrammel – Marş;

Heitor Villa Lobos – Preludio din Bachianas Brasileiras nr. 1 (Solist: Marin Cazacu);

Constantin Dimitrescu – Dans românesc (Solist: Ștefan Cazacu);

Antonin Dvorak – Doloroso (Solistă: Alexandra Guțu);

Jacques Offenbach – Barcarola;

Jacques Offenbach – Can Can;

Astor Piazzolla ­– Oblivion;

Astor Piazzolla – Libertango;

Mozart / Mifune – Alla Turca Jazz;

Suita Folclorică Româneasca;

Sabin Păutza – Cello Medley (The Final Countdown);

Intrarea este liberă, iar accesul în sala de spectacol se va face pe bază de invitații, acestea găsindu-se în limita locurilor disponibile la Casa de bilete a Filarmonicii – Sala Capitol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − eight =

EnglishRomania